.

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Meriç olmak

Bazı insanlar vardır, arkadaşlarıyla eğlencenin ve gezip tozmanın beşiği bir semtte o cafe senin bu sinema benim gezerken bir telefon alırlar. Telefonun diğer hattında binlerce yakın arkadaşından biri vardır ve başka bir beşiğe onu davet eder. Eğlencenin doruklarına ulaştığı o ortamı sıkıcı bi ortammışçasına terkederek hemen diğer ortama geçer ve orda da eğlencesini sürdürür. Bu eğlencenin sürme eğilimi ortamlardan, kişilerden, aktivitelerden bağımsızdır. Ortamdaki çoğu kişiyi ilk defa görmüşse dahi gün sonunda çoğunu onları tanıyan arkadaşından daha iyi tanır, bazılarıyla randevular,programlar yapmıştır bile. Sesi çok kötü olup bir karaoke ortamına girmişse en çok şarkıyı en çok eğlenerek o söyler. İşte bu insan tipine literatürde kısaca Meriç(special thanks to Umut Sarıkaya) denir.
Bu uzun girizgâhtan sonra sıra kendimi tanıtmaya geldi ki böyle bir girizgâh yapılıyorsa adımı aşağı yukarı tahmin etmişsinizdir. Meriç dediğinizi duyar gibiyim ama doğruluğunu teyit edeyim de içinizde şüphe kalmasın. Beni diğer Meriçlerden ayıran özelliktir bu yazının konusu. Çünkü bildiğin gibi diğer Meriçlerin böyle bir yazıyı yazmaya zamanı yoktur. Adım hariç tam bir "Meriçdeğil"im. Öncelikle bir topluluğun içine girebilmem için onlarla daha önce birşeyler paylaşmış olmam gerekir ya da samimi olduğum insan oranı %63 ve üzeri olmak zorunda. Yoksa sıkılgan davranır, giysilerimle oynar, gömleğimin kollarını kıvırır açar, telefondan 0.facebook'u kontrol edip yine kıvırıp açma aşamasını tekrarlarım.
Meriçlerin en önemli özelliklerinden biri kadınlara bağlanmayıp kadının ken-dine muhtaç olmasını sağlamak, gerektiğinde kullanmak iken bende bu özellik "Meriçdeğil" seviyesini aşıp "Antimeriç"e ulaşmakta zorluk çekmiyor. Böyle anla-tınca bir kadına aşık olmuş onu anlatacak yæ bu dediniz ama hikayemizin 'vaoaoav şaşırtmaçlı oha dedirten' kısmı da burası. Bir kadına aşık olmak yapabi-leceğim en son şeydir heralde. Aaa gizli gay e bak demeyin hemen, çünkü çoğu kadından hoşlanıp hiçbirine bağlanamamak asıl yaşadığım. Aşk prosedürünün işleyişine göz atarsak bir çift birbirine aşık olur, gerçek aşk ise birbirlerinden başka kimseyi görmez. Ben ise bir kadınla birlikte olsam bile etrafta güzel tatlı varlıklar gördükçe hepsiyle de birlikte olmak istiyorum. Dünyada tek erkek kalıp bütün kadınların sana mecbur olması gibi bir ütopya yani. Bu ütopyayı arzulayıp aynı zamanda güzel kadınlarla konuşurken dilin bağlanması da nasıl bir ironidir bir dahaki yazıya kadar bunu düşünmek sizin ödeviniz olsun.

Kadınsanız büyük ihtimal sizden hoşlanan Meriç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder